MS nyhetsbrev - Oktober 2019
View this email in your browser

För dig som lever med MS Att tänka på vid vaccination om man har MS
 Betydelsen av rehab vid MS
 Värdet av ett MS team
 Tydligen en för svår MS-utmaning…
Att tänka på vid vaccination om man har MS

Om du har MS och står på en immunmodulerande behandling finns risk att du blir sjuk av vissa vaccin. Neurologen och immunologen Charlotte Dahle förklarar hur det fungerar och vilka vaccin som man inte ska ta vid MS. 
 
LÄS MER
Betydelsen av rehab vid MS

Att sammanfatta betydelsen av rehabilitering och känslospektrat som plöjer genom kroppen under tiden är en omöjlighet. Det är hopp, förtvivlan och allting däremellan, det är toppar och de allra djupaste dalar och det är den bittraste sorg som följs av en försiktig tro på att glädjen finns att finna.
LÄS MARTINAS INLÄGG HÄR
Värdet av ett MS team

För 9 år sedan fick jag min ms-diagnos. Närmare den 27 november 2010.  Kommer ihåg det sterila och kalla rummet, det skrek vitt och neurologen satt framför mig medans en lärarkandidat stod snett bredvid mig. Jag var ensam och satt i rullstolen när han lämnade beskedet att jag hade MS…. 
LÄS MALINS INLÄGG HÄR
Tydligen en för svår MS-utmaning…

Jag inser mer och mer att jag är en person som gärna skjuter upp saker. Det är både på gott och ont. Det som är bra är att jag inte pressar mig, eftersom jag försöker hitta balansen i tillvaron så att inte den negativa stressen tar överhanden. Det är okej att vara ”good enough”. 
LÄS JOHANNAS INLÄGG HÄR
Biogen Sweden AB
infosweden@biogen.com, www.multipelskleros.nu
 Biogen-25462 
Kanalvägen 10A, 194 61 Upplands Väsby. Tel 08 594 113 60. Fax 08 594 113 69
 Du kan hitta mer information om hur vi hanterar personuppgifter genom att besöka https://www.biogen.se/sv_SE/privacy-policy.html och klicka på “Sekretesspolicy för personer inom hälso- och sjukvård” 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*