MS nyhetsbrev - december 2018
View this email in your browser

För dig som lever med MSMS gav entreprenören Henning ett helt nytt liv

För entreprenören Henning Bensland, 57, ledde ”dödsdomen”- primärprogressiv MS- för tolv år sedan till ett nytt, lyckligare liv med mindre stress. Nu driver han ett hälsoinriktat hotell på Mallorca och planerar ett nytt ”klinikhotell”.
 
LÄS MER
Krisen vid en MS-diagnos

– Det är en naturlig reaktion att hamna i en psykisk kris när man får besked om att man har MS, menar Karin Pettersson. Hon har jobbat som psykolog i MS-teamet under många år och här berättar hon om krisen kopplat till MS. 
LÄS MER

MS och psykisk ohälsa

Det finns något som inom psykologin kallas för Stress-sårbarhetsmodellen, och det är (enligt Wikipedia) en teori om uppkomsten av vissa sjukdomar och ohälsa. Den utgår från att människor har olika medfödda och förvärvade förutsättningar att klara av fysisk och psykisk stress. 

LÄS JOHANNAS INLÄGG HÄR
Besök hos sexolog

Att få ms innebar inte bara problem med gång, balans, förlamning, bränningar osv utan också en fasa att kissa på sig eller få förstoppningar.

Det är också svårt att sätta ord på sina tankar när det gäller sex och sexualitet.
LÄS MALINS INLÄGG HÄR
MS och stresshantering

Jag har under hösten deltagit i en stresshanteringsgrupp som min fysioterapeut föreslog för mig. Vi har varit 6-7 kvinnor som träffats en gång i veckan och övat på olika sätt att hantera stress. Det har varit avslappningsövningar med hjälp av kroppsscanning, andningsövningar, identifiering av var vi...
LÄS MARTINAS INLÄGG HÄR
Biogen Sweden AB
infosweden@biogen.com, www.multipelskleros.nu  
ALL-SWE-0614(1)
Kanalvägen 10A, 194 61 Upplands Väsby. Tel 08 594 113 60. Fax 08 594 113 69
Privacy Policy


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*