MS nyhetsbrev - Augusti 2019
View this email in your browser

För dig som lever med MS Hälsosam livsstil med MS
 Tarmproblem vanligt vid MS
 Värsta sommar-minnet
 Sommarens pärlor – med eller utan MS
 MS, kost och träning
 Kost och MS, del 1
 Kost och MS, del 2
Hälsosam livsstil med MS

Sömn, kost, motion/träning, att inte stressa och att inte röka är några av de viktigaste hörnstenarna för en god hälsa. Det gäller även för dig som har MS. Här har vi samlat material om alla delar. Bara du vet vilka vanor du skulle behöva skapa för att må bra/bättre. Kanske sommaren och semestern är ett bra tillfälle att skapa sig en ny och mer hälsosam vana?
 
LÄS MER
Tarmproblem vanligt vid MS

Att ha problem med tarmen vid MS är väldigt vanligt, berättar uroterapeuten Anna Martinsson. Hon säger också att många av dem som har problem med tarmen inte får hjälp. Här berättar hon om vilka problem som är vanliga, vad man kan göra åt dem och hon säger att man ska be om hjälp.
LÄS MER

Värsta sommar-minnet

Man har så många förväntningar när man har semester. Det är lite laddat med ”semester ”.

Ibland går det inte som man har tänkt som den resan vi gjorde våren 2010.

LÄS MALINS INLÄGG HÄR
Sommarens pärlor – med eller utan MS

Jag följer fåglarnas kvitter på stigar jag aldrig har trampat förut. Ibland sjunger de alldeles nära mig och ibland långt borta. Olika fåglar, olika sånger, men alltid lika vackert, rofyllt och levande. Under mig bryts torra grenar och fjolårslöven brister när jag kliver på dem. Jag vet inte när stigen tar slut eller vart den kommer att leda mig...
LÄS MARTINAS INLÄGG HÄR
MS, kost och träning

Jag har nog alltid varit ganska ”lagom” när det kommer till kost och träning. Jag har aldrig varit en fanatiker gällande träning, men heller inte någon latmask. Livssituationen avgör hur mycket jag har möjlighet till motion och träning, men som det är just nu prioriterar jag mina långpromenader...
LÄS JOHANNAS INLÄGG HÄR
Kost och MS, del 1

”Låt maten bli din medicin”, sa Hippokrates på sin tid. Visst har medicinen utvecklats sedan dess men kosten är fortfarande lika viktig. Med kosten får du viktiga näringsämnen så som fett, kolhydrater och proteiner men även vitaminer och mineraler.
SE FILMEN HÄR
MS Kost och MS, del 2

Att alltid laga maten kan ibland kännas övermäktigt. Idag finns det hälsosamma färdigrätter. Välj helst de som är nyckelhål märkta. Det är mat som innehåller mindre socker, salt och mer fullkorn och fibrer och mindre fett. Färdigrätter är lätta att piffa upp med grönsaker.
SE FILMEN HÄR
Biogen Sweden AB
infosweden@biogen.com, www.multipelskleros.nu  
ALL-SWE-0614(1)
Kanalvägen 10A, 194 61 Upplands Väsby. Tel 08 594 113 60. Fax 08 594 113 69
Privacy Policy


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*