MS nyhetsbrev - Oktober 2019
View this email in your browser

För dig som lever med MS Det tog 35 år att få en MS-diagnos
 Behov av bättre mätmetoder vid MS
 MS och andra osynliga utmaningar
 MS - Do instead of don't
 Vlogg-MS och perfektionist
Det tog 35 år att få en MS-diagnos

När Caj Selvin var 27 år drabbades han av en halvsides förlamning. Läkaren menade att han fått ett virus på balansnerven. Caj skickades hem. Förlamningen gick tillbaka och livet återgick till det normala. Nästan i alla fall. 35 år senare fick Caj Selvin diagnosen MS. I efterhand har han förstått att det han drabbades av när han var 27 år, var hans första MS-skov.
 
LÄS MER
Behov av bättre mätmetoder vid MS

- Vissa aspekter av MS-sjukdomen, bland annat kognition, tas inte upp i EDSS-skalan, så det var därför vi hade det här symposiet, för att lyfta fram och se om det kan finnas bättre kliniska mätmetoder för att följa sjukdomen, säger Professor Sten Fredrikson om symposiet han modererade på MS-kongressen ECTRIMS.
LÄS MER
MS och andra osynliga utmaningar

Det har varit en helg med rensande och röjande hemma. Jag hittade ett foto på min äldsta son, från hans 1-årsdag. Jag tittade länge på fotot, med kärlek och förundran. Tänk, va lite vi visste då. Livet var så enkelt, det ser jag ju nu. Men då visste jag inte, och man lever i sin verklighet.
LÄS JOHANNAS INLÄGG HÄR
MS - Do instead of don't

Jag bestämde mig i somras för att anamma ett do instead of don’t-förhållningssätt till livet och att överväga varje beslut om att avstå roliga saker på grund av trötthet. Det är så lätt att välja nej för att den direkta känslan säger så och att oftare säga ja gör mig förvisso inte piggare (snarare tvärt om såklart), men faktiskt mycket gladare. 
LÄS MARTINAS INLÄGG HÄR
Vlogg-MS och perfektionist

Ett naket och osminkat inlägg där jag vill visa att man inte alltid behöver vara perfekt.
 
SE MALINS VLOGG HÄR
Biogen Sweden AB
infosweden@biogen.com, www.multipelskleros.nu
 Biogen-25462 
Kanalvägen 10A, 194 61 Upplands Väsby. Tel 08 594 113 60. Fax 08 594 113 69
 Du kan hitta mer information om hur vi hanterar personuppgifter genom att besöka https://www.biogen.se/sv_SE/privacy-policy.html och klicka på “Sekretesspolicy för personer inom hälso- och sjukvård” 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*